bewust veranderen

Bewust veranderen: ‘What got you here won’t get you there’ 

Zo vaak gezien dat een succesvolle vertegenwoordiger na verloop van tijd salesmanager wordt. Wat je dan ziet is dat die persoon zijn succes te danken heeft aan hard werken, en nu met nog meer verantwoordelijkheid, nog meer van hetzelfde doet. Namelijk nog harder werken… Een voorbeeld wat ik echt al zo vaak heb gezien. 

Een onbewust proces

Je bent ergens goed in. Het levert je een promotie op. Dan voelt het echt heel raar om opeens ander gedrag te vertonen. 

Terwijl de vraag: ‘wat is nodig in deze functie?’ toch een hele relevante is. Een typisch voorbeeld van What got you here, won’t get you there. 

‘What got you here won’t get you there’

Mooie term. In het gelijknamige boek van Mashall Goldsmith legt hij heel helder uit hoe die processen ontstaan en verbeterd kunnen worden. Hij legt ook uit hoe snel de onwennigheid plaatsmaakt voor toenemend (zelf)vertrouwen wanneer je je gedrag doorontwikkelt. Die Marshall is een hele fitte en vitale man. Grappig ook. Heb op Nyenrode een keer een lezing van hem bij mogen wonen. Hij heeft een mooie stijl met daarin een mix van fun en inhoud. Heb met veel plezier die middag naar hem geluisterd. En daarna veel van zijn kennis toegepast in m’n eigen stijl van coachen. 

Routine 

Mensen zijn natuurlijk routinematige wezens. Wat logisch is.. Als je iedere keer tijdens het lopen moet denken: en nu de linkervoet, en nu de rechtervoet, en nu de linkervoet.. dan schiet het niet op. Routines en gewoontes zorgen ervoor dat we energie beschikbaar houden voor de echt lastige uitdagingen. Voor zaken als Hoe verhoog ik de winstgevendheid van mijn bedrijf? Of: Hoe leg ik mijn klant uit dat hij met deze houding niet verder komt. Of iets als; hoe leg ik mijn partner uit dat ik Crocs gekocht heb.. Oh nee. Dat valt niet uit te leggen.. 🙁 

Bewust veranderen

Anyway: routines zijn goed en nuttig, maar in nieuwe situaties kun je de plank er flink mee mis slaan. Goed om jezelf dus af en toe tegen het licht te houden en zo te checken of je nog steeds effectief bent in je werkwijze en stijl. Zeker in een veranderende markt.  

Wil je hier een keer over praten met me, dan kan dat. Neem dan even contact met me op.

 Alleen over je Crocs hoef je me niet te contacten. Die moeten ze gewoon verbieden! 

Brands on Sunday

Elke zondag inspiratie over merken en de mensen die daar werken in je mailbox. Dat is Brands on Sunday.

De verhalen die ik schrijf gaan over 3 thema's:

  • Liefde voor wat je doet. Verhalen over mensen die met veel energie mooie dingen doen.
  • Leiderschap en voorbeelden van mensen en merken die het slim aanpakken.
  • onLine. Verhalen van mensen en merken die voor de massa uitlopen en wat jij daar van kunt leren.

Deze 3 thema's maken het verschil. Als merk kun je niet zonder Liefde, Leiderschap en onLine.

Meld je gratis aan voor de Brands on Sunday.

Als je dit leuk vond, kijk dan ook eens naar..