hoe blijf jij mentaal fit

Hoe blijf jij (mentaal) fit?

Mensen met een afgetraind lijf ervaren we als mooi. Zien we vaak als sexy en fit. Mensen met een afgetraind brein vinden we saai en noemen we nerds. Vraag me wel eens af hoe de wereld er uit zou zien als het andersom zou zijn. 😊 Nerds zijn sexy, en afgetrainde mensen zijn saai. Zou een hele andere wereld zijn!

Trainen in de bieb?

Zou iedereen dan een gym voor de mind gaan bezoeken? Of de bibliotheek? En hoe train je daar dan? Leer je dan Hamlet uit je hoofd om indruk te maken? Ik ken het hele periodieke systeem uit m’n hoofd! Van voor naar achteren, en dan ook nog achterstevoren terug! Hoe kom ik hier op? Tja, weet het eigenlijk niet. Ik zie wel dat mensen heel veel tijd, geld en energie investeren in hun fysieke fitheid. Maar in hun mentale fitheid nauwelijks… En dat terwijl het mentale bepaalt hoe het fysiek regeert. Dat is toch raar?

Mooi van binnen en van buiten

Dus ik poets mijn auto, maar verwaarloos m’n motor.. Lijkt me niet slim. Toch? Het schijnt zo te zijn geweest tijdens de Renaissance dat mensen wel graag slim van binnen en mooi van buiten wilden zijn. Volgens mijn dochter Lois. En zij kan het weten, ze is beide… Misschien moeten we maar opnieuw een wedergeboorte/Renaissance organiseren.

Mental coaching

In topsport zie je de laatste jaren wel een inhaalslag plaatsvinden. Mental coaching is jarenlang weggelachen. Zeker in het voetbal. In andere sporten zie je het steeds meer als een normaal onderdeel van de voorbereiding op de wedstrijden. Het was ook Ton Boot die dit jaren geleden al snapte. Daar schreef ik eerder al een blog over. Zeker wanneer je eenmaal snapt hoeveel je mind bepaalt ga je anders kijken naar het onderhoud van fysiek en mentaal. En de (on)balans daarin. Mentaal bepaalt alles. Wat je ziet in een situatie, hoe je het beleeft, en hoe je reageert. En dus uiteindelijk bepaalt je mind of je een leven vol voldoening hebt, of een leven vol frustratie. Toch jammer wanneer je een mooi en strak lichaam hebt, en van binnen niet blij kunt zijn daarmee. Al dat werk voor niets gedaan…

Sportschool voor de mind

Eigenlijk zouden we twee soorten sportscholen moeten hebben. Een voor het lichaam, en een voor de mind. Je mind is namelijk een soort spier die te trainen valt. Dat heb ik zelf ervaren. En vaak anderen in gecoacht. Met hele toffe resultaten. En weet je, als je mooi van binnen bent, dan volgt de buitenkant vaak ook. Niet vanzelf. Maar wel veel gemakkelijker. Ik zei al: de mind is de motor.

Hoe zie jij dit?

Tja, wat zullen we met deze kennis gaan doen? Een miss Nerd verkiezing starten? Zouden mensen er dan anders naar gaan kijken? Nah. Denk niet dat dat werkt… Jij bent slim. Vertel jij me eens wat je hiervan vindt. Je reactie kun je hieronder achterlaten. Mag voor, of nadat je uit de sportschool komt.. 😊

Brands on Sunday

Elke zondag inspiratie over merken en de mensen die daar werken in je mailbox. Dat is Brands on Sunday.

De verhalen die ik schrijf gaan over 3 thema's:

  • Liefde voor wat je doet. Verhalen over mensen die met veel energie mooie dingen doen.
  • Leiderschap en voorbeelden van mensen en merken die het slim aanpakken.
  • onLine. Verhalen van mensen en merken die voor de massa uitlopen en wat jij daar van kunt leren.

Deze 3 thema's maken het verschil. Als merk kun je niet zonder Liefde, Leiderschap en onLine.

Meld je gratis aan voor de Brands on Sunday.

Als je dit leuk vond, kijk dan ook eens naar..