How to sell a brand

Meer impact in jouw verkoopgesprekken

In de afgelopen jaren is het verkopen van je product steeds lastiger geworden. Veel klanten willen een doorverkoopgarantie, extra korting of een consignatie deal. De druk op de winkelier is toegenomen en die druk probeert de winkelier bij jou neer te leggen. Voor je het weet schiet je in de verdediging. En dat komt je resultaat niet ten goede. Bovendien voelt dat niet lekker.

Wil jij ook minder moeten “vechten” met je klanten en meer impact in je verkoopgesprekken?
Dat kan! In dit online programma leer je hoe je meer uit je verkoopgesprek haalt, en met minder inspanning meer gedaan krijgt. Wat je leert is praktisch, heel herkenbaar en direct toe te passen.

Dit is het online programma voor vertegenwoordigers die een brand verkopen. Het is de manier om meer orders te closen, meer voorverkoop te realiseren en meer doorverkoop te noteren. Word businesspartner van jouw retailer, pak de regie in het verkoopgesprek en verhoog je impact. In het online programma 'How to sell a brand' deel ik al mijn strategieën, tips en tricks en templates die ik in afgelopen jaren zelf heb toegepast.

Inclusief bij alle levels

4 uur met video

Kijk waar en wanneer je wilt. En zo vaak als je maar wilt. Alle video's zijn direct in jouw praktijk toe te passen!

34 Modules

Praktische modules om jouw impact in de showroom en verkoopgesprekken te maximaliseren.

8 Downloads

Het is meer dan alleen video kijken. Met de praktische downloads ga je gelijk in je eerstvolgende klankgesprek aan de slag.

Enthousiaste klanten over How to sell a brand

Rob Schalker

"Zelfs voor mij - na dertig jaar in het vak - nog leerzaam" 

Rob Schalker, A Fish named Fred

Jort Jeursen

"Met deze training leer je hoe je een salesgesprek 2.0 kunt voeren als businesspartner van je klant"

Jort Jeursen, State of Art

Patrick Quaijtaal

"Tof gedaan en super duidelijk. Praktisch toepasbaar daardoor."

Patrick Quaijtaal, Kultivate & Catwalk Junkie

Kies jouw level

Level 1 - Starter

€ 597 Eenmalig/ of 3 maandtermijnen € 199 incl. btw
 • Online Sales course, inclusief:
 • - 34 Modules, 4 uur met video
 • - 8 Downloads
 • -Toekomstige updates online course

Level 2- Member

€ 75 Per maand incl. btw
 • Online sales course, inclusief:
 • - 34 Modules, 4 uur met video
 • - 8 Downloads
 • Membership, inclusief:
 • - Toegang tot de besloten sales community van League of Leaders
 • - Overleggen met gelijkgestemden
 • - Input van Herman op je persoonlijk leerdoel
 • - Maandelijkse Live Q&A met Herman Hoexum

Level 3 - Pro

€ 6.750 Eenmalig incl. btw
 • Online sales course, inclusief
 • - 34 Modules, 4 uur met video
 • - 8 Downloads
 • - Toekomstige updates online course
 • Membership (12 maanden), inclusief:
 • - toegang tot de besloten sales community van League of Leaders
 • - Overleggen met gelijkgestemden
 • - Input van Herman op je persoonlijk leerdoel
 • - Maandelijkse Live Q&A met Herman Hoexum
 • Mentorship (6 maanden), inclusief:
 • - Persoonlijkheidstest en drijfveren onderzoek
 • - Wekelijks contact 1-op-1
 • - Formuleren persoonlijk leerdoel
 • - 24/7 beschikbaarheid om vragen te stellen

Enthousiaste klanten

Marieke Ros

Marieke Ros

Country Manager Sales BESTSELLER

De training is voor onze collega’s op de commerciële afdelingen van grote waarde geweest. Zeker in de interessante tijd waarin we nu zitten, is het zijn van een business partner key! Verkoop voor doorverkoop is voor ons altijd het belangrijkste geweest, in deze bizarre COVID-19 situatie des te meer.

Veel van onze collega’s zijn op dit moment bezig met hun persoonlijke ‘quick wins’ die variëren per persoon, en per hoofdstuk vanuit League of Leaders. Zij brengen de lesstof in praktijk en we borgen deze waardevolle lessen voor de lange termijn.

Door jouw dynamische en online manier van trainen, wordt het mogelijk gemaakt dat een ieder op zijn/haar eigen moment geboeid van elk hoofdstuk kan leren. De hoofstukken activeren veel bestaande skills die je maken tot een geweldige business partner. Actuele lessen over mind-set en veerkracht voegen hieraan veel toe. Mooi aan de training vind ik dat je mensen niet wil veranderen of in een hokje plaatst, wat maakt het voor iedereen die een merk representeert een verrijking om te volgen.

Mardy Bouma

Mardy Bouma

Sales manager Y.A.S.

Ik ben erg enthousiast over jouw digitale course: ‘How to sell a Brand’. Het heeft mij en de collega's van Y.A.S. verrijkt met kennis die we weer in kunnen zetten in de showroom, maar ook heeft het mij inzicht gegeven hoe we met minder traffic klanten beter kunnen helpen om wel een bepaalde omzet te behalen en de conversie te verhogen.

Daarnaast was het erg fijn om je weer te kunnen ontwikkelen via deze digitale manier. Vooral de korte filmpjes en verschillende onderwerpen met de juiste opbouw waren prettig om te volgen. We merkten namelijk, dat we misschien nog wel drukker waren tijdens deze periode maar het wel een fijne afwisseling was om je even af te zonderen om naar jou te luisteren.

Daarnaast weet ik, dat het mindset gedeelte voor veel mensen een eye-opener is en heel bruikbaar is om direct in te zetten! Je eigen ervaring is voor mij ook erg waardevol, omdat je veel praktijkvoorbeelden geeft waar je zelf ook tegenaan bent gelopen en die herkenbaarheid is heel prettig en maakt de course ook voor mij direct toepasbaar.

Zelf vind ik de profielen altijd enorm leuk om daar weer meer over te leren en doordat ik de profielen nu snel herken merk ik dat ik veel sneller kan schakelen en de gesprekken veel soepeler verlopen.

Nikki Hoexum

Nikki Hoexum

Sales manager Jacqueline de Yong

‘Een hele dag training zorgt er vaak voor dat je snel je focust verliest en informatie niet altijd opslaat. Ik heb de online training als waardevol ervaren, doordat het vrij in deelbaar is en daardoor de gehele training proactief kan volgen. Daarbij is pauzeren voor notities en terug kijken wanneer gewenst een erg fijne bijkomstigheid.

Als manager ben ik blij met het interactieve onderdeel en de opdrachten waarbij je als team de plannen op scherp kan stellen en alle neuzen weer dezelfde richting op krijgt, zeker na de ‘’lock down’’. Door de COVID-19 pandemie merken we dat de wensen en verwachtingen van de wholesaler zijn verandert. Het salesteam heeft door middel van deze training snel kunnen schakelen tussen het zijn van een vertegenwoordiger naar de rol van business partner. ‘’

Eric Schreuder

Eric Schreuder

Sales Representative Selected Femme/Homme

Met name het woord “ Businesspartner” is door mij en klanten als zeer prettig ervaren in de verkoopperiode nu. Vaak herhaal ik die. Je ziet direct een verandering in houding klant tov van mij de verkoper en “duwer”.
Vooral het positief meedenken en begripvol opstellen in de afgelopen periode heb ik vaak als feedforward gekregen van mijn klanten. Samen de periode tackelen en bezwaren snel wegnemen. Zorgen dat de conversatie geen discussie wordt.

Hierin is het voor mij fijn te zien dat de vorm, het gedrag bepaalt. Iets waar ik me al lang mee bezig houd in mijn carriere met veel verschillende type klanten. “De toon die de muziek maakt” is in mijn verkoopverhaal een vast credo naast analyse cijfers en dvk op beste stijlen. Fijn te zien dat je die energie goed op mij over kon dragen.

Kostenstructuur winkelier vond ikzelf wel een eyeopener ook daar er soms weinig tot niks aan de strijkstok blijft hangen door onoverkomelijke oorzaken als deze crisis bijvoorbeeld. De MU is daardoor essentieel en daar kun je in sommige gevallen ook mee spelen als je zo een gedurfd aanbod kan doen als : wil je mark up of mark down als ruggesteun?

Als afsluiter heb ik voor mezelf meer rust gekregen doordat het me in de League of Leaders door jou nog eens werd verteld.

Dank voor deze uitstekende training en meegezonden energie.Veel als hierboven genoemd inmiddels al uitgeprobeerd en gezien dat het werkt.

Bij level 2 ontvang je ...

Membership voor de besloten sales community van League of Leaders

Join de sales community van League of Leaders waar je geïnspireerd wordt, kunt overleggen met gelijkgestemden en natuurlijk jouw netwerk kunt uitbreiden met relevante collega's uit de industrie.

Herman League of Leaders

Maandelijkse Live Q&A

In de besloten sales community organiseer ik elke maand een live Q&A waar je mij letterlijk alles kunt vragen: advies rondom een deal, feedback over een bepaalde situatie or mijn laatste nieuwe inzichten op een situatie.

Community League of Leaders

Inclusief bij level 3 ...

Vergroot jouw impact en creëer meer leiderschap

Wil jij stappen zetten in jouw persoonlijke ontwikkeling als vertegenwoordiger en jouw impact vergroten. Wil je meer inzicht in hoe jouw omgeving je ervaart en wil je nieuwe technieken leren om je impact te vergroten en meer gezien te worden als businesspartner?  Kies dan voor de exclusieve persoonlijke coaching van Herman Hoexum in level 3.

Herman Hoexum eigenaar League of Leaders

Enthousiaste klanten

Maxime Duijn

Maxim Duijn

Sales Representative ONLY & SONS

Ontzettend bedankt voor jouw training. Iets wat gigantisch waardevol voor mij en naar mijn idee voor iedereen super waardevol is. Overal op de gangen hoor ik bredere vraagstellingen voorbij komen, wellicht was dit er al, maar het valt mij nu ineens veel meer op. Dankzij de trainingen houden we elkaar scherp. Ik heb tijdens deze afgelopen periode de stap kunnen maken van Sales Support naar Sales. Mede dankzij jouw training sta ik hierdoor een stuk sterker in mijn schoenen. Een gezonde mix van ‘doorverkoop en commercieel denken’ uitstralen is iets waar ik me nog niet heel zeker bij voelde. Dit groeit echter met de dag.

Ik vind mezelf behoorlijk gestructureerd en heb hierdoor moeite met dingen uit handen geven. Ik denk nu voor het eerst na om af en toe iets toe te vertrouwen aan iemand anders, puur omdat de tijd er niet is. Hierover nadenken vind ik al heel wat 😉

Ook vind ik het fijn om nu met een andere blik te kijken naar het klantenbestand. Welke klant wil ik aantrekken en waarom? Welke plaats vullen zij in onze distributiematrix? Niet elke klant past bij O&S, hier mogen we best kritisch naar kijken.

Tot slot ben ik veel zelfverzekerder geworden als het aankomt op diepere vraagstellingen. Als iemand met bezwaren komt durf ik meerdere vragen te stellen om zo tot het echte ‘pijnpunt’ te komen, daar waar ik normaal meestal ‘ja en amen’ zei.

Al met al heb ik genoeg stof tot nadenken en toepassen gekregen. Dank daarvoor!

Renee Hagens

Renée Hagens

Junior Sales Representative Only

Ik vond het heel fijn dat ik deze trainingen in eigen tijd kon bekijken. Met een duidelijke uitleg duurde dit niet lang en kon ik mijn aandacht er goed bijhouden.

Een van de inzichten die ik kreeg had betrekking op mijn eigen handelingen tijdens de klantgesprekken en hoe deze mij soms in de weg kunnen zitten. Door op een andere manier naar de situatie te kijken en dit toe te passen merkte ik hierin verschil.

Fijn om te merken dat je zelf ook ervaring in Retail hebt. De lessen waren goed onderverdeeld in de hoofdstukken en niet te lang, waardoor de aandacht er goed bij bleef. Dank je wel!

Sanne da Cruz

Sanne de Cruz

Sales Representative ONLY

De online cursus 'How to sell a Brand' vond ik super leerzaam en interessant. Alles wordt op een duidelijke en afwisselende manier uitgelegd, waardoor het niet snel saai wordt.

Het heeft mij laten zien hoe je invulling geeft aan persoonlijk leiderschap en dat je onafhankelijk van een situatie zelf je reactie kiest. Dit klinkt makkelijker dan het is omdat je geneigd bent te reageren op je ‘natuurlijke’ manier. Leuk ook om mee te oefenen in de showroom!

Het gedrag van mensen vond ik ook leuk om mee aan de slag te gaan. De kenmerken van een rood/geel/groen/blauw persoon worden heel uitgebreid uitgelegd en meteen herken je hierin je klanten / collega’s en jezelf.

Leerzaam! En je neemt dit mee in zowel je werk als in je privé leven.

Joey van Hunnik

Joey van Hunnik

Sales Manager ONLY

Je hebt een dijk van een concept neergezet! 

De online leeromgeving is inzetbaar op het moment dat het mij en mijn team het beste past. Dit was van grote waarde ten opzichte van een meer traditionele vorm van training, waar borging vaak de uitdaging is.

De leeromgeving gaf ons de mogelijkheid het in ons eigen tempo te volgen en de lessen op elk gewenst moment als naslagwerk te gebruiken. De opzet is super helder en direct praktisch inzetbaar, in welke fase van je carrière je ook zit.

Verder kon je als geen ander moeilijke dingen makkelijk maken en tijdens de Q&A’s koppelen aan de actualiteit.

Al met al heeft dit er voor gezorgd dat het een training was die zonder twijfel blijft ‘plakken’, en ons nog meer plezier heeft gegeven in ons werk als businesspartner. 

Brigitte Geitenbeek

Brigitte Geitenbeek

Sales Support Jacqueline de Yong

Ik weet zeker dat deze training voor velen van toegevoegde waarde is, omdat het jezelf ervan bewust maakt hoe jij als persoon omgaat met o.a. moeilijke situaties en hoe je hier beter mee kunt omgaan.

Zo heeft het onderdeel 'mindset' mij al enorm geholpen bij het voeren van gesprekken.

Daarnaast vond ik het super fijn om weer een soort opfriscursus te krijgen wat betreft de KPI’s. Zo zijn de verbanden tussen traffic, conversie en ticket value weer duidelijk wat helpt om bijvoorbeeld nog kritischer de dvk-cijfers te analyseren. Dankjewel voor de afgelopen maanden.

Herman Hoexum

Over League of Leaders

Ik ben in Groningen geboren. En woon alweer een tijdje in het midden van Nederland. Van jongs af aan ben ik opgegroeid met sport.

Dat doe ik nog steeds graag. Niets lekkerders dan je fit en energiek te voelen, en personal power te ervaren. Vooral dat gevoel van je goed voelen en power hebben heeft impact op je prestaties.

Al vroeg wist ik dat ik zelfstandig wilde werken. Met name om mensen te helpen om vanuit die personal power succesvoller te worden.

Na mijn jobs als sales verantwoordelijke bij Wella en daarna adidas was het de hoogste tijd.

In 1991 heb ik mijn job bij adidas opgezegd. Veel mensen versleten me voor gek. Maar ik moest en zou zelfstandig werken.

Het heeft me veel gebracht. Vrijheid. Ervaring. Een groot netwerk. En bovenal veel voldoening.

Mijn purpose ligt in het beter maken van bedrijven en mensen die daar werken. In een tijd dat internet en video nog moesten worden uitgevonden ben ik als trainer en business coach gestart.

Nu, met de mogelijkheden die het internet en de digitale tools ons geven, deel ik al mijn saleservaring en al mijn strategieën hoe jij de beste vertegenwoordiger kunt worden binnen jouw industrie.

 

Enthousiaste klanten

Otto Wijma

Onno Wijma

Sales Manager ONLY & SONS

De League of Leaders lessen hebben mijn passie voor sales nogmaals bevestigd. De Masterclasses geven direct inzicht in wat ‘verkoop' nou daadwerkelijk betekent en waarom verkoop uitsluitend bestaat uit kansen. De vorm van mijn vraagstelling en de rust tijdens weerstanden zijn een absolute win. Je leert het gesprek te sturen door de juiste vragen te stellen. Dit resulteert in een verkoopgesprek waarin jij de lead hebt, maar waarbij de klant aan het woord is.

Een absolute aanrader voor iedereen die met meer rust, betere resultaten wilt behalen.

Jenny Grutters

Jenny Grutters

Sales Representative ONLY PLAY

De trainingen van League of Leaders hebben mij veel nieuwe, leerzame inzichten gegeven. De absolute must-win voor mij persoonlijk is de training over het plakken van positieve labels. Voorafgaand aan een meeting met een business partner maak ik gebruik van deze tool. Herman legt deze tool kort, maar zéér krachtig uit; het plakken van een positief label op een gesprek of persoon, helpt je met het ontwikkelen van de juiste mindset. Deze positief gestemde mindset zal zowel een positieve uitwerking op de business partner als op het resultaat van de meeting hebben. Win-win, en dáár gaat het om.

Laura Habekotté

Laura Habekotté

Sales Representative Name it

De training heeft op verschillende vlakken mijn ogen (opnieuw) geopend. Partnership is ontzettend belangrijk, al helemaal in deze tijd. Ik ben door deze training weer op scherp gezet en heb tools gekregen die ik meteen toe ben gaan passen in de praktijk.

Jeske Ouwehand

Jeske Ouwehand

ONLY

Door de online training ben ik mijn persoonlijke doelen op een andere manier gaan benaderen. Tijdens evaluatie gesprekken met mijn manager heb ik de lessen uit de training als handvaten gebruikt. Ik heb aan de hand van de info mijn doelen beter kunnen formuleren en visueel kunnen maken. De lessen over het belang van twee dimensionaal zijn sprak mij erg aan. Ik ben een extravert persoon met een geel/rood kleurenprofiel en de vorm in het twee dimensionale ligt mij daarom ook meer dan de inhoud.
Mijn baan bij ONLY is mijn eerste ‘grote mensen baan’ en ik moet op de inhoud nog veel leren en ervaring hierin opdoen. Omdat dit zo duidelijk in woord en beeld was vormgegeven in de online trainingen kan ik dit goed gebruiken als handvatten voor mijn verdere ontwikkeling. Ik zou de training aan iedereen willen aanbevelen die ook maar enigszins bereid is om zichzelf, het team of een ander te helpen verder te ontwikkelen.

Désirée Huisman

Sales Representative OBJECT

De trainingen van Herman hebben mij echt tot nieuwe inzichten gebracht! Ik ben me er nu van bewust dat het allemaal draait om de mindset. Ik betrapte mezelf erop dat ik met een bepaalde gedachte en/of houding sommige afspraken in ging. Nu ik hier op let en een andere houding aanneem, brengt mij dit veel positiefs!

Onwijs bedankt!

Kies jouw level

Level 1 - Starter

€ 597 Eenmalig/ of 3 maandtermijnen € 199 incl. btw
 • Online Sales course, inclusief:
 • - 34 Modules, 4 uur met video
 • - 8 Downloads
 • -Toekomstige updates online course

Level 2- Member

€ 75 Per maand incl. btw
 • Online sales course, inclusief:
 • - 34 Modules, 4 uur met video
 • - 8 Downloads
 • Membership, inclusief:
 • - Toegang tot de besloten sales community van League of Leaders
 • - Overleggen met gelijkgestemden
 • - Input van Herman op je persoonlijk leerdoel
 • - Maandelijkse Live Q&A met Herman Hoexum

Level 3 - Pro

€ 6.750 Eenmalig incl. btw
 • Online sales course, inclusief
 • - 34 Modules, 4 uur met video
 • - 8 Downloads
 • - Toekomstige updates online course
 • Membership (12 maanden), inclusief:
 • - toegang tot de besloten sales community van League of Leaders
 • - Overleggen met gelijkgestemden
 • - Input van Herman op je persoonlijk leerdoel
 • - Maandelijkse Live Q&A met Herman Hoexum
 • Mentorship (6 maanden), inclusief:
 • - Persoonlijkheidstest en drijfveren onderzoek
 • - Wekelijks contact 1-op-1
 • - Formuleren persoonlijk leerdoel
 • - 24/7 beschikbaarheid om vragen te stellen